ריבונות בוועידת מדיניות הבינלאומית של JNS

בפניכם דברה של תנועת הריבונות בועידת המדיניות של JNS שהתקיימה בירושלים, עיקרי חזון הריבונות בדקות בודדות.

מערכת ריבונות
29-04-2025

תנועת הריבונות מודה ל JNS על הבמה שניתנה לנו בכנס החשוב והמרשים שהוציא את הקול הציוני לאומי יהודי לעולם ובטוחה שכל אירוע כזה השפעתו גדולה מאד. נשמח להמשיך לשיתוף פעולה מלא. בהצלחה למען עמנו ולמען ארצנו.
 
כנציגות תנועת הריבונות הוזמנו לדבר בשני ושבים. להלן דברינו שנאמרו בפאנל הראשון בו השתתפנו יחד עם חבר הכנסת אוהד טל, ראש מועצת יש"ע ובנימין ישראל גנץ, יו"ר ZOA מורט קליין, יו"ר PMW איתמר מרכוס, ד"ר גדי טאוב, העיתונאי חאלד-אבו-טואמה, יו"ר AFJS יגאל דילמוני, דוד וינברג ממכון משגב ובהנחיית העיתונאי ג'וש הסטן מJNS.
 
התבקשנו לתאר את חזון הריבונות ב-3 דקות. האירוע היה כולו באנגלית. להלן תרגום לעברית:
 
גבירותיי ורבותיי, שלום,
תודה ל-JNS על ארגון הכנס החשוב הזה.

אני מדברת היום לא רק בשמי, אלא גם בשם שותפתי לראשות המיזם, יהודית קצובר, שהייתה בין הראשונות להבין כבר בשנת 2011: ההתיישבות אינה מספיקה. לומר "לא למדינה פלסטינית" – זה לא מספיק. מהו ה"כן" שלנו? על הימין להציג תכנית. כדי להבטיח את עתידה של ישראל – אנחנו זקוקים לריבונות. הקרדיט להקמת והובלת תנועת הריבונות שייך ליהודית.
 
כל עוד מדינת ישראל נמנעת מהחלת ריבונות ביהודה, שומרון, עזה ובקעת הירדן – אנחנו משדרים מסר מסוכן של גמגום וספק. הגמגום הזה מצד ישראל מעניק תקווה לאויבינו שמסירת השטח אליהם עוד אפשרית חלילה, ותקווה זו מזינה את הטרור הערבי. ריבונות תשים קץ לאשליה הזו, ותביא בהירות ועוצמה.
 
לישראל יש גם את הזכות וגם את החובה להחיל ריבונות. יהודה ושומרון הם לא רק גיאוגרפיה – הם הזהות שלנו. הם לב ארץ התנ"ך שניתן לנו ע"י בורא עולם, ערש התרבות היהודית, וחלק מרכזי מהמורשת התנ"כית, ההיסטורית והמשפטית שלנו. גם על פי המשפט הבין-לאומי – דרך חבר הלאומים והחלטות סן רמו – ניתנה לעם היהודי הזכות להתיישב ולמשול באדמות אלו.
 
כאשר ישראל תחיל ריבונות – היא תצהיר סוף סוף: אנחנו לא כובשים – אנחנו בבית.
 
ולגבי השאלה הערבית – מה יקרה לערבים החיים שם לאחר שישראל תחיל ריבונות? השביעי באוקטובר היה רגע מכונן. הטבח של 1,200 ישראלים בידי חמאס, והתמיכה הנרחבת שקיבל מהמגזר הערבי בעזה, ביהודה ובשומרון, הוכיחו מעל כל ספק: אסור לנו להמשיך לחיות באשליות. הענקת אזרחות או תושבות לאוכלוסיות המהללות טרור – היא התאבדות לאומית.
 
תוכנית הרילוקשיין של הנשיא טראמפ מציעה כיוון ברור: אלו הדוחים את הריבונות היהודית – יש להעבירם לארצות אחרות. אם מדינות ערב ומדינות נוספות כה מודאגות לרווחתם – שיפתחו את שעריהן. לאותו מיעוט ערבי שלא תמך בטבח ומקבל את ישראל כמדינת הלאום של העם היהודי – נשקול תושבות על תנאי, המבוססת על נאמנות מוכחת. קיימות תוכניות רבות הנותנות מענה לנושא.
 
כך נשמור על האופי היהודי והדמוקרטי של מדינת ישראל: רוב יהודי חזק ומוצק, עם מיעוט לא יהודי קטן ונאמן.
 
החלת ריבונות תביא יציבות לא רק לישראל, אלא לכל האזור. ישראל חזקה, ברורה ובטוחה בעצמה – תזכה לכבוד ותהיה מודל לחיקוי עבור מדינות מערביות נוספות שריבונותן מאוימת.
 
לפיכך, נאמר באופן חד וברור: ישראל לא תוכל ולא תרשה לעולם הקמת מדינה פלסטינית – לא רק משום שמטרתה היא חורבן ישראל, אלא כי הארץ הזו אינה שייכת להם – היא שייכת רק לנו! מדינות ערב המבקשות להגיע להסכמים עם ישראל חייבות להפנים זאת ולהפסיק לדחוף לפתרון שתי המדינות. עליהן לכבד את זכותנו לריבונות.
 
כפי שאמר שר האנרגיה אלי כהן: אם אני צריך לבחור בין שלום עם ערב הסעודית לבין ריבונות – אני בוחר בריבונות.
 
ונזכור – לריבונות יש תמיכה רחבה בציבור הישראלי ובכנסת. הגיע הזמן: מהנהר ועד לים – ריבונות ישראלית – עוצמה, ביטחון, והזכות התנ"כית שלנו לעתיד יהודי מזהיר במדינה יהודית אחת – לטובת כל העולם כולו.
 
 
ביום השני השתתפנו בפאנל בהנחייתו של ג'וש הייסטון כדי להמשיך ולדון בנושא הריבונות יחד עם ראש מועצת יש"ע ישראל גנץ והפעילה למען ארץ ישראל, חברתנו היקרה טילה פאליק.
 
 
תודה למלכה פליישר שצילמה חלק מהפאנל:

 
 
 
ניתן לקרוא עוד על הכנס בן היומיים באתר של JNS.
הנה תקציר הפאנל שלנו ביום הראשון:
"ריבונות על יהודה ושומרון – 'הפתרון היחיד', אומרים בפאנל של JNS"
 

תגובות
תגובות בפייסבוק
אתר זה מנוהל ע”י מתנדבים, כל תרומה תתקבל בברכה
לתמיכה ברעיון הריבונות
ריבונות - כתב עת מדיני
השר לוין רואה בהחלת הריבונות את יעדו הבא
מערכת ריבונות
11-04-2025
בתנועת הריבונות מברכים את השר לוין על דבריו (מקור ראשון) אודות חלומו ותקוותו לזכות להצביע בהצבעה בה יוחלט על ריבונות ישראל ביהודה ושומרון.
ריבונות - כתב עת מדיני
ברכת תנועת הריבונות לשגריר ארה"ב הנכנס, מייק האקבי
מערכת ריבונות
10-04-2025
תנועת הריבונות מברכת את שגריר ארה''ב הנכנס, ידיד ישראל, מייק האקבי: תזכה להיות ממקדמי חזון הריבונות
ריבונות - כתב עת מדיני
נוער הריבונות ב'עולם קטן'
מערכת ריבונות
20-03-2025
תנועת נוער הריבונות, דור המנהיגות הבא של ישראל, מתארחת בביטאון 'עולם קטן'
ריבונות - כתב עת מדיני
לעת הזאת הגעתם למלכות, אל תחרישו, החילו ריבונות!
יהודית קצובר ונדיה מטר
11-03-2025
עם רוח גבית מארה"ב, עם התובנות שאליהן מגיע העם בישראל אחרי טבח השבעה באוקטובר, על ממשלת ישראל לאזור אומץ ולהחיל ריבונות.
ריבונות - כתב עת מדיני
שרים ואנשי ציבור בוועידת הריבונות שהתקיימה בירושלים
מערכת ריבונות
26-02-2025
ריבונות ישראלית ועידוד הגירה לערבים מיהודה, שומרון ועזה בלב השיח בוועידת הריבונות שנחתמה בירושלים.
ריבונות - כתב עת מדיני
החקיקה שתבלום ויתורים ונסיגות
מערכת ריבונות
19-02-2025
חוק שמבקש להחיל על יהודה ושומרון את חוק משאל העם המונע מסירת שטח ריבוני לזרים נרקם בימים אלה. זו עדיין לא ריבונות, אבל צעד משמעותי לבלימת רעיונות מבית המדרש של אוסלו.
ריבונות - כתב עת מדיני
מהחטופים והמלחמה ועד הריבונות. אותו כשל, אותו מענה
מערכת ריבונות
19-02-2025
המסר שעובר מהיעדר הריבונות הוא אותו מסר שעובר מהתנהלות ישראל במלחמה ובמו"מ להשבת החטופים, ומילה אחת מתארת אותו.
ריבונות - כתב עת מדיני
דרכים מעט שונות אל אותה מטרה
מערכת ריבונות
18-02-2025
על התעתוע שמאחורי הניסיון להציג את תנועת הפתח' של אבו מאזן כשונה מהותית מתנועת החמאס, ניסיון שתכליתו הצגת הרש"פ כפרטנר עתידי לייצוב האזור, מספר החוקר ואיש המודיעין בעבר, סא"ל במיל' יהונתן דחוח-הלוי.
ריבונות - כתב עת מדיני
כבר עשינו שלום ללא תמורה במטבע פלשתיני, וכך גם נעשה
מערכת ריבונות
18-02-2025
אינטרסים כלכליים, טכנולוגיים, מודיעיניים וביטחוניים הם שהובילו להסכמי אברהם שדילגו והתעלמו מהסוגיה הפלשתינית, כך משוכנע השר לשעבר איוב קרא המספר על מאחורי הקלעים של ההסכמים ההם ועל הסיכוי לקדם מהלכים דומים בקדנציית טראמפ הנכנסת.
ריבונות - כתב עת מדיני
דונלד טראמפ ככורש של דורנו
מערכת ריבונות
18-02-2025
מהלכיו ההיסטוריים של המלך כורש זיכו אותו, לפחות לתקופת מה, בתואר 'משיח'. האם מהלכיו הקודמים והצפויים של נשיא ארה"ב מצדיקים תואר כזה גם כלפיו? הרב שמואל אליהו בראיון.