במקביל להצהרות השלום שנשא אבו מאזן בנאומו בפני נשיא ארה"ב באנגלית, ממשיכים בכיריו לחשוף בערבית את מטרת ההסכמים המדיניים – שחרור כל פלשתין מהים ועד הירדן.
במהלך ביקורו של נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, בבית לחם הקפיד יו"ר הרש"פ, אבו מאזן, לחזור שוב ושוב על דבקותו ברעיון שתי המדינות ושאיפתו למדינה פלשתינית שתחיה בשלום וביטחון לצידה של מדינת ישראל, אולם כפי שהיה בעבר, גם הפעם מתברר הפער הקיצוני בין מה שאומרת הנהגת הרש"פ באנגלית לבין מה שנאמר על ידי אותה הנהגה בערבית.
ראשי מכון 'מבט לתקשורת הפלשתינית', איתמר מרכוס ונאן ז'אק זילברדיק, מציגים שורת התבטאויות של בכירי הרש"פ החושפות את האמת בדבר כוונותיה האמתיות של הנהגת הרש"פ כפי שהם באים לידי ביטוי בפניית הנהגה זו אל האוכלוסיה הערבית והנהגת מדינות ערב בערבית.
בפרסום של מכון 'מבט לתקשורת הפלשתינית' קובעים מרכוס וזילברדיק כי הצהרת אבו מאזן שנאמרה במפגש עם טראמם ולפיה "פעם נוספת, אנו מאשרים לך את עמדתנו שהיא קבלת פתרון שתי המדינות בגבולות 1967, מדינת פלשתין עם בירתה מזרח ירושלים, שחיה לצד ישראל בשלום ובביטחון". מנוגדת ל"דברים רבים שנאמרים מפי מנהיגי הרש"פ לבני עמם וגם לילדים פלשתינים. מנהיגי דת ברש"פ אף לימדו כי ההכרה בישראל אסורה על פי אסלאם".
כשבוע לפני ביקורו של טראמפ בבית לחם אמר ח'אלד מסמאר, חבר המועצה הלאומית הפלשתינית, הגוף המחוקק של אש"ף, כי " כל אחד מאתנו יודע ש...המטרה הפלשתינית האמתית היא לקחת את כל ישראל בסוף". את הדברים אמר ח'אלד מסמאר בראיון לטלוויזיה הרשמית של הרש"פ. האיש ציין והזכיר כי "המהפכה פרצה ב-1965 (כלומר, הפיגוע הראשון של תנועת פת"ח) כדי לשחרר את כל אדמת פלשתין, אך הנסיבות לא אפשרו זאת... אנו נלחמנו, ועמדנו מול כל דבר, מול כל המזימות, אולם, אנו נגשים את מטרתנו. נכון, אנו הסכמנו לקבל רק 20 או 22 אחוז מפלשתין (כלומר יו"ש ורצועת עזה), אך זכות אינה הולכת לאיבוד כל עוד ממשיכים לדרוש אותה. כל אחד מאתנו יודע מה מטרתנו (כלומר, 'לשחרר את כל אדמת פלשתין')".
התבטאות נוספת של בכיר בהנהגה הפלשתינית היא התבטאותו של המרכז הכללי של הוועדה הלאומית להנצחת הנכבה, מוחמד עליאן, שהבהיר "אנו רוצים לומר לגבי מה שקרה בשנת 48': יהיו האבדות והקרבנות גדולים ככל שיהיו, אנו לא נוותר על גרגר חול מיפו ולא מחיפה ולא מלוד ולא מרמלה. יעשה הכיבוש הזה מה שיעשה, אנו נשארים כאן, נטועים כעץ הזית, נאבקים ושומרים על המולדת." גם התבטאות זו נאמרה בטלוויזיה הרשמית של הרש"פ במסגרת שידור מיוחד לרגל יום הנכבה.
יצוין כי מכון 'מבט לתקשורת פלשתינית' פרסם הצהרות דומות מפי מנהיגים פלשתיניים אחרים, כמו חבר הועד המרכזי של פת"ח, עזאם אל-אחמד, שאמר כי הוא "משוכנע" כי מדינה פלשתינית בגדה המערבית תוביל למחיקת ישראל על ידי "פלשתין" ,בדיוק כפי שצפון וייטנאם השתלטה על דרום וייטנאם.
חוקרי 'מבט לתקשורת הפלשתינית' מזכירים כי דברים אלו תואמים את העיקרון הפלשתיני עלחו שומרת הנהגת הרש"פ ולפיו המונח 'פלשתין' מתייחס לכל השטח שבין הים והירדן, עובדה המוכיחה עד כמה שקרית הטענה לפיה ההנהגה הפלשתינית חפצה בחיי שכנות בטוחים לצידה של מדינת ישראל. "הרש"פ מציגה כל הזמן את תפיסתה את המושג "פלשתין" על ידי שימושה במפות "פלשתין" הכוללות את מדינת ישראל, כמו למשל במגני הוקרה, בסמלים, בפוסטים בפייסבוק המתייחסים למקומות בישראל כממוקמים ב"פלשתין", או בהצהרות שמגדירות את "פלשתין" כמשתרעת מהים [התיכון] עד הנהר [הירדן]", דברי החוקרים".
עוד מציינים השניים כי מנהיגי דת של הרש"פ מלמדים את הפלשתינים כי החוק האסלאמי אוסר עליהם "לוותר על אפילו גרגר אחד מאדמת פלשתין" ותוכנית ילדים בטלוויזיית הרש"פ, בית הבתים, חוזרת גם על המסר לפיו "כל פלשתין תחזור אלינו", וכי הגודל של פלשתין שווה ערך לשטחי ישראל והרש"פ יחד.