השר זאב אלקין ל'בשבע': עלינו לגבש קונצנזוס ישראלי לריבונות ולהרגיל את העולם לתכנית זו. "זה אחד האתגרים של הדור הזה".
בראיון לעיתון 'בשבע' התייחס שר המורשת וירושלים, זאב אלקין, לסוגייה המדינית בעקבות נאומו של נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, ולשאלתו של הכתב, ניצן קידר, התייחס גם לעובדה לפיה בתוך נאומו הזכיר טראמם את רעיון שתי המדינות.
"זה נכון שלצערי טראמפ הזכיר את פתרון שתי המדינות, אך הוא סייג זאת באמירה שהוא צריך להיות מקובל על שני הצדדים. זה שינוי גדול בגישה האמריקנית ובגישה האירופית שרק השבוע שמענו בביקור ראש הממשלה שם. אני אישית מתנגד מאוד להקמת מדינה פלשתינית, ולא חושב שזה פתרון ישים או נכון", השיב אלקין.
בראיון לא הסתיר השר את מחלוקתו בנושא זה עם ראש הממשלה נתניהו שעמדתו הרשמית נותרה תומכת ברעיון שתי המדינות. "זו עמדה רשמית שלו אישית, לא של תנועת הליכוד ולא של ממשלת ישראל", אמר.
באשר לפתרון האמור להיות מוסכם על שני הצדדים, כמאמר הנשיא האמריקאי, טראמפ, הוסיף אלקין ואמר כי "אם מדובר בהחלת ריבונות, אני כבר מזמן אומר שהגיע הזמן לקדם את העניין ולנסות להרגיל את עצמנו ואת הזירה הבינלאומית למהלך כזה, אולי באופן הדרגתי. זה יהיה אתגר גדול אבל גם הזדמנות לבנות הכול אחרת. לצערי, השיח הלאומי בנושא הזה עוד לא השתנה. כבר הוכח שהסיפור של שתי מדינות לא רק אינו נכון מבחינת האינטרס הלאומי והביטחוני, אלא גם פשוט לא עובד".
קידר הזכיר את דבריו של מזכיר המדינה לשעבר, ג'ורג' שולץ, שטען כי הגיע הזמן להפסיק לדבר על פתרון שתי המדינות ולמצוא את הדרך לפעול כמדינה אחת.
אלקין מצידו אמר: "אנחנו צריכים להתקדם בכיוון של החלת הריבונות. שני שלבים נצרכים כדי שזה יעבור מהשיח למעשה: אנחנו צריכים לגבש קונצנזוס רחב כמו שיש סביב ירושלים להחלת הריבונות, לא כתוצאה סופית אלא כמהלך אמיתי שאפשר לעשות אותו. כל כך הרבה שנים אמרנו לעצמנו שזה יקרה באחרית הימים, והתרגלנו שזה רעיון לא מעשי. אני חושב שלרעיון של החלה הדרגתית של ריבונות ביהודה ושומרון הציבור יתרגל, וצריך לפעול לשם כך".
''השלב השני הוא להרגיל את הקהילה הבינלאומית. הרי ההכרה של טראמפ לא הייתה מתאפשרת בלי לחץ פוליטי מצד מצביעיו לקיים את הבטחת בחירות שלו. לכן מאוד חשוב להנחיל בתוך הקהלים התומכים בישראל, שלחצו על טראמפ בעניין ירושלים, גם את רעיון החלת הריבונות ביהודה ושומרון. אבל עוד חזון למועד, יש עוד הרבה עבודה על כך וזה אחד האתגרים של הדור הזה".