אל הצעד הבא, הריבונות

צביקה ישראלי. לע"מ

אחרי העברת השגרירויות לירושלים הגיעה העת לצלוח את מהמורת החשש ולעבור אל השלב הבא – החלת הריבונות.

יהודית קצובר ונדיה מטר
ראשי תנועת הריבונות
21-05-2018

השורות הבאות הן מחווה לאישה גדולת מעש ורחבת לב שאהבת ארץ ישראל המפעמת בה הפכה אותה לאחד מסמליה של הארץ הזו - גאולה כהן, לוחמת לח"י, חברת כנסת, סגנית שר וכלת פרס ישראל.
 
ימים אלה שהחלו עם העברת שגרירות ארה"ב לירושלים והמשכו בשורת שגרירויות המצטרפות אל המסילה העולה ירושלימה הם הימים שלה. בשנת 1980 הייתה זו גאולה כהן שידעה לנצל חלון הזדמנויות פוליטי צר ודרכו העבירה את חוק ירושלים, מהלך שהוביל לנטישת השגרירויות את ירושלים והעברתן לגוש דן. גאולה כהן לא התרשמה מהתגובה הבינלאומית וקבעה שעבור ירושלים שווה לשלם גם מחיר מדיני. בימים אלה היא ואנחנו רואים כיצד האומות, גם אם באיחור רב ומיותר, מפנימות את המסר – ירושלים הא בירתו הנצחית והיחידה של העם היהודי!
 
כשנשאלה אם אין העיתוי המדיני למהלכים מסוג זה אינו מתאים, השיבה גאולה כהן בנחרצות כי "כל חוק שנוגע לארץ ישראל, כל יום ויום הוא העיתוי שלו", ואכן ברוחה ולאורה של גאולה אנו קוראים בקול גדול אל הצעד הבא. לאחר ההכרה האמריקאית, ולא רק האמריקאית, בירושלים כבירת ישראל, לאחר העברת השגרירויות אל בירתינו הגיעה העת לצעד הבא והמתבקש - החלת ריבונות ישראל על מחוז כיסופי הדורות, יהודה ושומרון.
 
ההנהגה בישראל, ובראשה ראש הממשלה, מוכיחה בשבועות האחרונים נחישות מניבת תוצאות בשדה המדיני והביטחוני. כך מול איראן, כך מול סוריה, כך גם מול רוסיה ומדינות נוספות. העולם מזהה נחישות, מבין ומכבד. השעה ראויה ומתאימה לצעד הנחוש הבא ויהיה זה פספוס היסטורי אם לא נמשיך בצעידה העולה במהלך הציוני אל החלת חוקי ישראל על חבלי נחלתו ההיסטורית של העם.
 
בשנת 1986 הניחה גאולה כהן על שולחן הכנסת הצעת חוק להחלת הריבונות. בישיבה ה-185 של הכנסת ה-11 אמרה: "...העיתוי הטבעי להחלת החוק והמשפט הישראלי על יהודה ושומרון וחבל עזה, כמו גם תנופת ההתיישבות בחלקי מולדת אלה, היה עם תום מלחמת ששת הימים... ב-1967 ממשלה בראשות מפא"י ההיסטורית נהגה כך לגבי מזרח ירושלים. חלוקת העיר נתבטלה, מזרח ירושלים יושבה ביהודים והוחלו עליה הריבונות וחוקי ישראל. אבל, וזהו המחדל ההיסטורי הגדול, רק ירושלים. לא הספיק לה לממשלה דאז הכוח, או לא עמדה בה הרוח, לנהוג כך גם כלפי כל חלקי ארץ ישראל ששוחררו. התהליך נעצר, לא עוד המשך התהליך הציוני המדיני ע"י החלת הריבונות, ולא עוד ציונות מעשית של תנופת התיישבות...".
 
והוסיפה והמשיכה גאולה בדבריה: "...כנסת נכבדה, הליכוד עדין לא השתחרר ממלכוד ההסכמים, המערך עדין לא השתחרר מאשליית הפשרה הטריטוריאלית, אבל בציבור בישראל יש יותר ויותר חלקים הרואים את המבוי הסתום שאליו הובילו אותנו היוזמות של בעלי החלומות, והם מתחילים להתפכח. לציבור הזה אנו מציעים היום את האופציה היחידה שיש בה אמנם סיכונים – ומתי היה קיומנו משוחרר מכאלה? – אבל היא גם היחידה שיש לה גם סיכוי".
 
מאז נישאו דברים אלה בכנסת ישראל עברו מים רבים בירדן. כיום הליכוד, על רוב מוחלט של שריו, חברי הכנסת שלו וחברי מרכז המפלגה שלו, דורש ריבונות, כך גם 'הבית היהודי' (המפד"ל לשעבר, תנועת המזרחי ההיסטורית). קולות ברוח זו נשמעים גם בש"ס וב'כולנו'. זו העת לצלוח את מהמורת החשש ולעבור אל השלב הבא – החלת הריבונות.
 
חלון ההזדמנויות המדיני שנפער עם בחירתו של דונלד טראמפ לנשיא ארה"ב מתרחב ממש בימים אלה עם תביעת "השיבה" הנישאת על ידי האויב הערבי העזתי שאינו מסתפק ביודנריין וחותר להטיל את חיתתו על תל אביב, חיפה ושאר ערי ישראל. בעזה חולמים וחותרים לחורבנה של מדינה ישראל והמענה הראוי שיגדע את התקוות הערביות ל"שיבה" יבוא עם החלת הריבונות ויישומה. עם ישראל יבהיר לעצמו, לשכניו ולעולם כולו כי ארץ ישראל שייכת לעם ישראל.
 
את השורות הללו נחתום בדבריה של גאולה כהן: "את הצעת החלת המשפט הישראלי על יהודה ושומרון אנו מציעים לא רק מפני שהיא הצודקת והמוסרית ביותר, אלא מפני שהיא הריאלית ביותר. לא אדמת זרים אנו מציעים לספח למדינת ישראל. היסטורית, לא את חברון נספח לתל אביב, כי אם את תל אביב לחברון".

תגובות
תגובות בפייסבוק
אתר זה מנוהל ע”י מתנדבים, כל תרומה תתקבל בברכה
לתמיכה ברעיון הריבונות
ריבונות - כתב עת מדיני
סיור של אמונה, ריבונות ומעשה
מערכת ריבונות
17-07-2026
קם דור חדש אשר לא ידע את אוסלו, דור בריא הנצמד לאדמת ארץ ישראל, שזכותנו על כולה, דור שלא נותן לבלבל אותו
ריבונות - כתב עת מדיני
דרישה בכנסת: ועדת חקירה לאוסלו. ראיון
מערכת ריבונות
14-07-2026
בעקבות דרישת תנועת הריבונות להקמת ועדת חקירה להסכמי אוסלו התראיינה נדיה מטר בערוץ 7 והציגה את משמעות הדרישה בהרחבה. בפניכם הראיון במלואו:
ריבונות - כתב עת מדיני
החוות על הכוונת - זה הזמן לריבונות
יהודית קצובר ונדיה מטר
13-07-2026
ריבונות איננה רק יעד מדיני – היא הביטוח של ההתיישבות.
ריבונות - כתב עת מדיני
קריאת תנועת הריבונות: ועדת חקירה להסכמי אוסלו
מערכת ריבונות
09-07-2026
​בוועדת המשנה ליהודה ושומרון בוועדת חוץ וביטחון: תנועת הריבונות דורשת לבטל את אוסלו, להחיל ריבונות ולהקים ועדת חקירה ממלכתית.
ריבונות - כתב עת מדיני
​אזהרה! עצרו לפני שחלילה נגיע לסעיף 19
יהודית קצובר ונדיה מטר
06-07-2026
ההתפתחויות האחרונות צריכות להדליק נורת אזהרה במחנה הלאומי. אם אכן תוכניתו של טראמפ, המבוססת על עשרים סעיפים, מתקדמת שלב אחר שלב, הזמן שנותר לעצב מציאות אחרת הולך ואוזל במהירות.
ריבונות - כתב עת מדיני
ועידת נוער הריבונות השמינית - תיעודי וידאו
מערכת ריבונות
05-07-2026
ההתלהבות, האמונה, העשייה והחזון - כל אלה התחברו יחד בוועידת נוער ריבונות ה־8. צפו בסרטוני הדיונים וההרצאות.
ריבונות - כתב עת מדיני
​תנועת הריבונות לנתניהו: "אשר הקמת שלושה יישובים בצפון רצועת עזה"
מערכת ריבונות
30-06-2026
'התיישבות היא ניצחון. ריבונות היא הכרעה. זהו המסר שיחזק את ההרתעה, ישנה את המציאות הביטחונית וישפיע על כל הגזרות'
ריבונות - כתב עת מדיני
חברון: ריבונות בפועל, ערעור על אוסלו
יהודית קצובר ונדיה מטר
24-06-2026
זהו צעד חשוב של ערעור על הסכמי אוסלו באמצעות קבלת אחריות, הפעלת סמכות וקביעת עובדות בשטח. חברון מלמדת שמה שניתן היה להעביר במסגרת אוסלו – ניתן גם להשיב.
ריבונות - כתב עת מדיני
ריבונות בכנס JNS 2026
מערכת ריבונות
23-06-2026
בן־גוריון הבין אמת יסודית אחת: התיישבות לבדה אינה ריבונות. לכן, למרות הלחץ הבינלאומי, למרות ההתנגדות האמריקנית, ולמרות שהיהודים היו מיעוט מול הערבים, בן־גוריון הפך את המפעל הציוני ממפעל התיישבותי למדינה ריבונית.
ריבונות - כתב עת מדיני
'רגעי חלום של ריבונות אמיתית'
מערכת ריבונות
23-06-2026
בראיון לערוץ 14 מסבירה יהודית קצובר את משמעותה של ההחלטה להפקיע מידי הרש"פ את הסמכויות בעיר האבות. הריבונות חוזרת לעם ישראל.