פעיל זכויות האדם באסם עיד: הפכו את עזה לגהינום. ערביי יו"ש רואים איך מצבם מתדרדר מאז אוסלו ומוכנים לקבל מעמד תושב תחת ריבונות ישראלית.
בירושלים קיימה תנועת הריבונות רב שיח בנושא הריבונות, ובו נשא דברים גם פעיל זכויות האדם באסם עיד, תושב מזרח ירושלים ובעבר תושב יריחו, מי שהפך לסמל בינלאומי לחשיפת השחיתות ועידוד הטרור על ידי הנהגת הרש"פ.
את דבריו פתח עיד בציון אנקדוטה מאחד ממפגשיו עם בכירי המנהל האזרחי ברצועת עזה, מפגשים שקיים כדי לסייע לתושבים ברצועה בבעיותיהם ההומניטאריות. "יום אחד פגשתי את ראש המנהל האזרחי בחאן יונס. הוא שאל אם אני מאמין באלוהים. אמרתי שכן והוא אמר שבטח אני מאמין שבעולם הבא יש גן עדן ויד גיהנום. כאן בעזה יהיה גיהנום. ובאמת עזה הפכה לגהינום".
"אני בקשר מתמיד עם הרבה מאוד אנשים שם. יש שם סיפורים מזעזעים. אף אחד לא מדבר על הרציחות הפנימיות שם כמו שבסעודיה ובמדינות ערב אחרות נרצחים אלפים ואיש לא יודע עליהם. אנחנו מכירים את השלטון האיסלאמי הקשה שמנהלת תנועת החמאס ברצועת עזה", אומר עיד ומוסיף: "אם מחר מדינת ישראל תערוך סקר חשאי בקרב הפלשתינאים ביהודה ושומרון ותשאל תחת איזה שלטון אתה מעדיף לחיות, אני מאמין ש-99.9 אחוזים יעדיפו את השלטון הישראלי".
לדברי עיד הציבור הערבי ביהודה שומרון ועזה זוכר בערגה את הימים שקודם תקופת אוסלו. "אנחנו זוכרים את הימים הטובים עד אוסלו. אנשים בעזה מתגעגעים לחוף הים ביפו וחיפה. פלשתינים אומרים שמאז אוסלו ועד היום המצב שלהם מתדרדר בכל יום".
"לפני יומיים ביריחו מת פלשתיני מת מהמכות שקיבל מאנשי המנגנון הפלשתיני. אין שם שום כבוד לזכויות אדם ברש"פ. עסקתי בזכויות אדם גם תחת ערפאת וגם תחת עבאס, אחד יותר גרוע מהשני. אין שם וועדות חקירה והדבר הראשון בחשיבותו אצלם הוא השחיתויות שלהם".
"בכל הליך הסברתי בשטחי הגדה לרשות הפלשתינית יש רק דברי הסתה. כשבאים ומשלמים משכורת לרוצח רק מעודדים עוד רציחות ועוד רוצחים. זה בדיוק מה שהם עושים", אומר עיד הקובע כי "התמיכה היחידה שמחמוד עבאס זוכה לה היא במערב, בעיקר מאירופה. לא מהפלשתינאים ותודה לאל גם לא מאמריקה. רק האירופים נותנים לו את העצמה ואת הכסף".
עוד סיפר באסם עיד על נאום של ניקי היילי, שגרירת ארה"ב לשעבר, בוועידת איפא"ק, אירוע אליו הגיע במיוחד כדי לשמוע את נאומה. בנאום זה סיפרה כי "כאשר יש טיוטת החלטה באו"ם יש עליה הצבעה, אם זה בעד ישראל השגרירים הערבים נגד ולהיפך, אבל אחרי ההצבעה, כשאני חוזרת למשרד שלי באו"ם, השגרירים מגיעים אליי ואומרים לי שהם מצטערים, אבל לא הייתה להם ברירה אלא להצביע כך, אבל הם איתי".
עיד מגיע מסיפור זה של היילי למסקנה מפתיעה ולפיה "אף מדינה במזרח התיכון לא רוצה מדינה פלשתינאית". לכך הוא מוסיף ומציין כי הקביעה שהפכה לקונצנזוס ישראלי ולפיה בקעת הירדן תישאר בידי ישראל היא להערכתו בקשתו ודרישתו של המלך הירדני שאינו רוצה למצוא על גבול ארצו חיילים פלשתינים.
לטעמו של עיד 21 מדינות ערב תומכות בריבונות ישראלית על יהודה ושומרון, גם אם אינן אומרות זאת בקול רם. "הגיע הזמן לעבור מהתיאוריה למעשים. היו לנו מספיק דיבורים על תיאוריות. הגיע הזמן לעשות זאת ועם טראמפ הכול אפשרי. הוא בעד הכול. יש לכם תמיכה של 21 מדינות ערב. למה אתם מחכים? זה יכול להתקיים עוד לפני הבחירות. הדרך סלולה ותעשו את זה כמה שיותר מהר", אמר עיד לקול תשואות הקהל.
בשלב השאלות מהקהל נשאל עיד אם ציבור ערביי יהודה ושומרון יסתפק לטעמו במעמד של תושבות שאינה אזרחות. עיד משיב בחיוב וקובע כי כאשר הציבור הערבי שומע ומדבר על ריבונות וסיפוח ישראלי "מה שמעניין אותם זה מה זה נותן לי, האם זה ייתן לי זכויות. זה מה שהם רוצים. הם שומעים שאני כתושב מזרח ירושלים מקבל ביטוח לאומי, יכול לנסוע לכל מקום ולטוס לכל מקום והם אומרים לי שמספיקה להם התושבות הזו. הם יודעים שבתושבות הזו הם מקבלים הרבה יותר ממה שנותנת להם אזרחות ברש"פ או בירדן".