בפרויקט הנוער המשפיע של 'מקור ראשון' ייצג את תנועת הריבונות אסף ג'ייסון, מהפעילים הבולטים בנוער הריבונות. בפניכם קטעים מהראיון אתו.
במסגרת פרויקט ראש השנה (תש"ף) ריכז העיתון 'מקור ראשון' תחת הכותרת 'נותנים בראש' שורת בני נוער הפועלים לשינוי העולם בתחומים שונים ומגוונים. את תנועת נוער הריבונות ייצג בפרויקט אסף ג'ייסון, מפעיליה הבולטים של התנועה. בפניכם חלק מהראיון איתו:
איך התחלת להיות פעיל בנושאים שנוגעים לארץ ישראל?
"בכיתה ח' שמעתי לראשונה על המאבק בעמונה והתחלתי לקרוא על זה קצת כדי להבין אם אני מזדהה. הגעתי למסקנה שהריסת היישובים שם נעשית על רקע פוליטי ושזה משהו שהיה אפשר לפתור בדרכים אחרות. הצטרפתי לפעילות נגד ההריסה. כמובן שכל המאבק היה מאבק פסיבי ובלי אלימות, ואני הייתי מעורב בעיקר בפעילות של דוכני ההסברה. ביום הפינוי עצמו לא הייתי, כי הייתי עוד צעיר. בכל מקרה, הסיפור הזה היה מה שהתניע בי את הרצון להיות פעיל בכל מיני מאבקים שקשורים לארץ ישראל".
באיזה מאבקים למשל?
"לפני כשנתיים החל הדיבור על פינוי נתיב־האבות והרגשתי שאני רוצה להיות מעורב במאבק, אבל רציתי להשתתף במאבק מסודר ורחב יותר, ולא להיאבק רק כשיש פינוי וכבר מאוחר מדי. באותו זמן שמעתי על נדיה מטר ויהודית קצובר, שהן פעילות ותיקות עוד מתקופת גוש קטיף ומובילות את 'תנועת הריבונות' (המשמעות של ריבונות היא להיות הסמכות העליונה באזור או על קבוצת אנשים, מבחינת חוק, משפט ועוד – דניאל שירין, עורך הפרויקט מטעם העיתון). הן חיפשו אז בני נוער שיצטרפו לתנועה, ואני החלטתי להצטרף וגם עזרתי להביא בני נוער נוספים. ערכנו אירוע השקה של נוער הריבונות בהשתתפות חברי כנסת והרב שמואל אליהו, ושם העברנו את המסר שהפינויים בעמונה, בנתיב־האבות ובעפרה הם כולם סימפטום של דבר אחד - העובדה שאין ריבונות".
איזו פעילות שטח נוספת ערכתם?
"אחד ההישגים הראשונים הגדולים שלנו היה הפינוי של נתיב האבות. ערכנו אירוע לנוער בשבת שלפני הפינוי - והגיעו אלף איש. זה היה מפתיע מאוד ונתן לנו המון כוח להמשך המאבק".
איך הפעילות שלך שינתה אותך?
"אני חושב שזה גרם לי לחלום הרבה יותר. אם אני מרגיש שאני רוצה לשנות משהו - אני לא סתם יושב ומתעצבן, אלא מסתכל עליו במבט רחב וחושב מה לעשות. זה גם אפשר לי להכיר אנשים עם דעות שונות משלי. אני זוכר שפעם עמדתי בדוכן וניגש מישהו ואמר 'נראה לי שלא נסכים על כלום, אבל מעניין לשמוע מה שיש לכם להגיד, ואני אגיד מה שיש לי לומר'. ובאמת אף אחד לא שינה את דעתו בשום נושא, אבל השיחה וההיכרות היו מעניינות. זה יותר טוב בעיניי מדיונים פוליטיים בפייסבוק, שם לפעמים אנשים רק רוצים לפרוק את הדעה שלהם ולא תמיד מוכנים להקשיב".
מה היית רוצה להיות כשתהיה גדול?
"משהו שקשור לעשייה ציבורית, שייגע באנשים".
לסיום, תן לנו משפט שאתה מזדהה איתו.
"הצדיקים הטהורים אינם קובלים על הרשעה אלא מוסיפים צדק, אינם קובלים על הכפירה אלא מוסיפים אמונה, אינם קובלים על הבערות אלא מוסיפים חוכמה" (הרב קוק)