​אוהבי ארץ ישראל הישמרו - לא לתכנית טראמפ

צילום: מירי צחי

​אמירתנו העקרונית והנצחית צריכה להישמע: ארץ ישראל כולה שייכת לעם ישראל ולו לבדו! כן לריבונות ציונית אמתית

יהודית קצובר ונדיה מטר
ראשי תנועת הריבונות
02-04-2020

האחדות היא ערך נשגב בחייו ובקורותיו של עם ישראל. נקודת השיא של עם ישראל בעומדו מול הר סיני הייתה גם הרגע בו חנה העם כאיש אחד ובלב אחד אל מול ההר.
 
ואכן החתירה לאחדות בעם היהודי חשובה מאין כמותה, בעיקר בתקופה בה העם והעולם מתמודדים עם משבר המסכן את חייהם של רבים. הקמתה של ממשלת אחדות ציונית היא צורך להתמודדות נכונה וכוללת עם המשבר העובר על העולם.
 
עם זאת יש להתריע ולהזהיר. השאיפה לאחדות עלולה לסמא עיניים מסכנות קיומיות האורבות למדינת ישראל. על אנשי צוות המו"מ של הליכוד, ובראשם ראש הממשלה, בנימין נתניהו, ושר התיירות, יריב לוין, להישמר מלהיכנע לתכתיב לפיו בקווי יסוד הממשלה הבאה תיכלל קבלת המתווה המדיני שאותו הציע נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ.
 
מתווה זה אמנם מאשר לישראל להחיל את ריבונותה על 30 אחוזים משטחי יהודה ושומרון, ואולם טמונה בו הסכמה, נוראה בהיבט העקרוני וטראגית בהיבט המעשי, להקמתה של מדינה זרה על שאר השטח שבלב ארצנו.
 
מזה שנים קוראת תנועתנו, תנועת הריבונות, להחלת ריבונות ישראל על שטחי יהודה ושומרון. שאיפה זו המגשימה את החזון והחלום הציוני עלתה מהעם אל מקבלי ההחלטות ומשם אל שולחן הממשלה, ואולם לא נקבל תכנית מדינית הממתיקה את גלולת הרעל של הקמת מדינה פלשתינית בריבונות חלקית על הישובים ובקעת הירדן.
 
על שומרי הסף של הנאמנות לארץ ישראל לעמוד על המשמר בימים אלה של מו"מ קואליציוני ולוודא שסעיפי תכניתו המדינית של הנשיא האמריקאי אינם הופכים גשר בין ימין ושמאל בדרך לממשלת אחדות. הקמתה חלילה של מדינה זרה, ובפרט מדינת אויב טרוריסטית, תהיה גם נקודת שבר אידיאולוגית בחזון הציוני וגם סכנה קיומית של ממש לעתידה ולביטחונה. לא נתלה את האידאולוגיה והחזון הציוניים בגחמת סרבנותו הצפויה של מנהיג ערבי זמני זה או אחר.

אמירתנו העקרונית והנצחית צריכה להישמע: ארץ ישראל כולה שייכת לעם ישראל ולו לבדו!
 
בתקופה זו בה אנו, החופרים מזה שנים כדי למצוא מי ריבונות במדבר המדיני, רואים כיצד החזון מתקדם ומוטמע בתודעה ובמעשה המדיני והפוליטי, לא נתייאש גם אם הלחלוחית המדינית שעולה לקראתנו ספוגה בשלב זה בבוץ וברפש. זו השעה להמשיך ולחפור עמוק יותר וביתר שאת מתוך הבנה שאנו קרובים ומתקרבים אל מים חיים של ריבונות שעוד יפרצו וינבעו עם הגשמת החזון.

תגובות
תגובות בפייסבוק
אתר זה מנוהל ע”י מתנדבים, כל תרומה תתקבל בברכה
לתמיכה ברעיון הריבונות
ריבונות - כתב עת מדיני
'כל עוד לא נעלה להר לא חזרנו הביתה'
מערכת ריבונות
27-10-2026
כדי לחולל מהפכה ולייהד את הגליל והנגב דרושה תפיסה תכנונית חדשה וכוללת. מתכנן הערים, האדריכל יורם גינזבורג, מספר על הטרגדיה היהודית בארץ ישראל, על האפליה המסוכנת ועל הדרך לצאת מהן.
ריבונות - כתב עת מדיני
הלוחות ושברי הלוחות של רפורמת לוין-רוטמן
מערכת ריבונות
27-10-2026
מכס ראשות ועדת חוקה ומשפט טווה ח"כ שמחה רוטמן בסבלנות וביסודיות את יישומה בפועל של הרפורמה לתיקון מערכת המשפט. על ההצלחות ועל מה שעוד נותר להשלים הוא מספר.
ריבונות - כתב עת מדיני
העצמת חבל התקומה – מענה לטרור וכורח ריבוני
מערכת ריבונות
27-10-2026
עם ההשקעות, התכנון המשותף ורצינות הממשלה הלך ונבנה האמון מול תושבי חבל התקומה וגבול הלבנון. השר אלקין: היעד הוא לא רק שיקום ההרס, אלא צמיחה והכפלת האוכלוסיה. המספרים כבר מדברים בשטח.
ריבונות - כתב עת מדיני
ישראל יוצאת מהמלחמה מחוזקת מאי פעם
מערכת ריבונות
22-10-2026
ההישגים הביטחוניים של המערכה הארוכה שנכפתה על ישראל הם ראשיתה של תנופה מדינית, כלכלית ודמוגרפית. ראש תכנית צ'רצ'יל משקיף במבט אופטימי על עתידה של ישראל.
ריבונות - כתב עת מדיני
מסיפורי התנ"ך ועד משה זר. מורשת מתעוררת
מערכת ריבונות
22-10-2026
מהפכה של ממש מתחוללת באתרי המורשת ביהודה ושומרון. סיפורי התנ"ך מתעוררים לתחייה והמוני תיירים מהארץ ומחו"ל מגיעים לחזות בפלא שמחבר מחדש את העם היהודי לערש הולדתו.
ריבונות - כתב עת מדיני
אחרי הכול, זה או אנחנו או הם...
מערכת ריבונות
22-10-2026
החוקרת ד"ר מור אלטשולר מנתחת במבט מפוכח את המסרים הנוקבים של יום השבעה באוקטובר ואת הסיבות לחזרת השמאל לאותה מתכונת הרסנית ומסוכנת לעתיד מדינת ישראל.
ריבונות - כתב עת מדיני
היכן המנהיג בעל החזון והאומץ להחיל ריבונות?
יהודית קצובר ונדיה מטר
22-10-2026
זכותנו על הארץ הזאת אינה מתחילה בהחלטה של האו״ם ואינה תלויה באישורו של העולם.
ריבונות - כתב עת מדיני
אין אלטרנטיבה. זה או ריבונות או סכנה קיומית
מערכת ריבונות
22-10-2026
כשמפלגות לאומיות נרתעות מלהציג חזון ריבונות ואת הדרך להגיע אליו, המשמעות היא קיבעון תודעתי, לחצים בינלאומיים ונסיגות שאחריתן מדינה פלשתינית. עו"ד נורדמן בראיון
ריבונות - כתב עת מדיני
תפיסת הביטחון והמדיניות של ישראל במקום אחר לחלוטין
מערכת ריבונות
22-10-2026
כורח המלחמה אילץ את ההנהגה הצבאית והמדינית לתקן שורה ארוכה של תפיסות שסינדלו אותה מול קשת האש שטוו סביבה האיראנית. פרופ' גבי סיבוני שהתריע והזהיר, מסכם את קץ הקונספציה.
ריבונות - כתב עת מדיני
כך נראית מהפכה ציונית שקטה
מערכת ריבונות
22-10-2026
בזה אחר זה פתח שר האוצר את צווארי הבקבוק שבלמו במשך עשרות שנים את ההתיישבות ביהודה ושומרון. ראש מועצת בקעת הירדן משתאה לנוכח המהפכה ומספר איך כל זה קרה.