מאבקים והחרמות בתוך מחנה הימין מוחקים את היתרון האדיר שיש למחנה הימין בציבור. רק התגייסות להצבעה ימנית המונית תביא לממשלת ימין.
ימים ספורים לפני הבחירות על מצביעי מחנה הימין לפעול על פי חישובים מתמטיים פשוטים, קרים ולעיתים מאכזבים.
מחנה הימין מונה רוב אדיר המלמד על בריאותו הלאומית של העם בישראל. רוב מכריע בציבור הישראלי מחזיק בעמדות ימניות הדוגלות בהיאחזות איתנה וריבונית בארץ ישראל, בחיבור למסורת העם היהודי ובתיקונים הכרחיים למערכת המשפט. הרוב המכריע מצביע ימין ורוצה לראות את מנהיגיו מובילים ברוח זו את מדינת ישראל ואת עם ישראל.
במציאות פוליטית הגיונית והגונה רוב של 70-80 מנדטים היה בא לידי ביטוי עם הקמתה של ממשלה ימנית רחבה מוצקה ואיתנה המסוגלת לעמוד בפני לחצים בינלאומיים ולקדם אג'נדה לאומית בריאה וציונית, אלא שמסתבר שהמציאות הפוליטית שלנו פועלת באופן שונה.
במציאות הפוליטית שלנו, למרות הרוב הימני הגדול בעם, ממשלת ימין, אם בכלל תקום, תהיה בעלת רוב זעום של מנדט או שניים, וגם זאת רק לאחר מו"מ מפרך ומורכב. הסיבה לכך היא גודש החרמות והנדרים הפומביים של מנהיגים בימין שלא ישבו אלה על אלה בממשלה אחת. תהא הסיבה אשר תהא, משקעים אישיים, התנהלות פוליטית או מחלוקות אידיאולוגיות, תוצאת חרמות אלה תהיה בהכרח קושי אמתי להגיע לממשלת ימין בת 61 מנדטים.
התנהלות זו של מנהיגים במחנה הימין יכולה להביא בסופו של יום גם לתוצאה עגומה של הקמת ממשלת טלאים משותפת למפלגות ימין ושמאל שתוצאותיה לעם הן רק חול וחול. מסתבר שמנהיגי ימין מעדיפים לשבת בממשלה אחת עם מפלגות שמאל מובהקות, הדוגלות בחלוקת הארץ, בפגיעה בזהותה היהודית של ישראל, בשלטון הפקידות ומערכת המשפט ופגיעה בתא המשפחתי, ובלבד שלא ישבו עם מי שעד לא מכבר היו שותפיהם למחנה הימין ולממשלות ימין.
במציאות עגומה זו היוצרות מתהפכות. במקום שהמנהיגות תהיה המבוגר האחראי, על ציבור המצביעים במחנה הימין לקחת על עצמו את התפקיד ובהצבעה מאסיבית למנוע את הקמתה של ממשלה חסרת עמוד שדרה אידיאולוגי המורכבת מימין ושמאל יחד, כזו שאינה מייצגת את רצון העם.
קולות נבוכים בשולי המחנה מתייחסים לבחירות המתקרבות באדישות שעיקר מקורה הוא התחושה שממילא מובטח לימין רוב של 70-80 מנדטים, אך מדובר ברוב מתעתע, רוב שאינו קיים באמת ולא באשמת המצביעים, אלא בשל התנהלותם של מנהיגים. אם תגבר האדישות ומצביעי ימין לא יגיעו לקלפיות תוקם ממשלה שבה כוחו של השמאל יהיה רב פי כמה וכמה מכוחו ברחוב הישראלי. ממשלה שכזו לא די בכך שלא תקדם אג'נדה ימנית, אלא שהיא צפויה להתקפל ולסגת תחת מטח לחצים שצפוי להגיע ממדינות אירופה ומהבית הלבן של עידן ביידן.
האדישות המסוכנת שהחלה פושה במחנה הימין יוצרת במקביל התעוררות מחודשת במחנה השמאל ואותה ניתן לראות בקמפיינים אגרסיביים הקוראים לצאת לרחוב ולהשפיע וביום הבחירות להתייצב להצבעה המונית ולממש את ההזדמנות למחוק את היתרון הימני ולהציב מחדש את אג'נדת השמאל במרכז הזירה הפוליטית והמדינית.
להתגייסות זו במחנה השמאל צפויה להיות משמעות רבה לנוכח אחוז החסימה שצפוי להתייצב במקום גבוה בהרבה מכפי שהיה בעבר, בשל סגירת השמים ומספר מצביעים גבוה שצפוי להגיע לקלפיות. התגייסות של מאה אחוזי הצבעה בימין הכרחית בכדי להגיע לממשלת 61-62. ממשלה כזו אמנם לא תבטא את הרוב הימני העצום בעם, אבל יהיה בכוחה לבלום חזרה לרעיונותיו המדיניים והמסוכנים של השמאל ברוח הסכמי אוסלו.