מידעון ריבונות מס' 70

אריאל קדם. רשות הטבע והגנים

בפניכם מידעון תנועת הריבונות מס' 70 כפי שנשלח לתומכי וחברי התנועה. קוראים, מתעדכנים ומצטרפים:

מערכת ריבונות
20-08-2021

שלום רב חברים יקרים
 
הרי ירושלים בערו השבוע. להבות הענק איימו על שלומה של בירת ישראל, ומעבר לשאלת הגורם שהוביל לדליקה, ככל הנראה הצתה מכוונת, ניקח מהמראות הקשים את לקח אהבתנו שלנו לירושלים ולארץ ישראל, לעומת האחרים הטוענים לאהבתה, אך מוכנים להצית אותה ואת יערותיה באש שנאתם היוקדת.
 
 
מפגש מסוכן
 
ראש הממשלה, נפתלי בנט, יוצא לביקור בארה"ב ובו צפויות לעלות סוגיות מדיניות אותן מעוניין ממשל ביידן לקדם. אחת הסוגיות הללו היא רצונו של ביידן להקים בירושלים קונסוליה עבור הרשות הפלשתינית.
 
עבור הממשל המניע ברור ופשוט. הוא מעוניין לקדם הקמתה של מדינה פלשתינית שבירתה בירושלים והקמת קונסוליה שכזו תהווה עוגן מדיני משמעותי בדרך לצעדים נוספים שתכליתם, חלילה, קביעת עובדות מדיניות בליבה של בירת ישראל.
 
אך בעוד אלו מגמותיו של הממשל האמריקאי, על ראש הממשלה ואנשיו לזכור את שליחותם כנציגי העם היהודי הרואים לנגד עיניהם אך ורק את האינטרס הישראלי. זה תפקידם ולעת הזו הם הגיעו למלכות.
 
דווקא חולשתו הפוליטית של ראש הממשלה יכולה כאן לשמש לו כקלף חזק מול לחציו של ביידן. האמירה שיוכל בנט להשמיע היא שצעד שכזה, גם אם יזכה לתמיכת האגף השמאלי של הממשלה, יוביל לקריסתה של הממשלה מן העבר השני, שכן חלקיה הימניים של הממשלה לא יאפשרו זאת.
 
ברוח זו נביא את דבריו של ידידנו פרופ' יוג'ין קנטרוביץ' שכתב בפשטות ובבהירות: "להלן המסר הפשוט לשלוח לבנט: אם אתה מסכים לקונסוליה כעת, אינך יכול אפילו לטעון כי ביידן הכריח אותך. כולם רואים שהם לא מסוגלים לכפות דבר. במקום זאת, עליך להשתמש במתנה הדיפלומטית של ביקור זה כדי להכריז בתקיפות על מחויבותה של ישראל לריבונות מלאה בירושלים, ללא קונסוליות זרות, וכן לבניית בתים למשפחות ביהודה ושומרון. ביידן אינו מסוגל כעת לנהל מאבק דיפלומטי עם  אף בעל ברית".
 
קנה רצוץ
 
מעל וסביב השיח המדיני שאותו צפוי ראש הממשלה לנהל בארה"ב, עליו ועלינו לראות את התמונות מאפגניסטאן ולהפנים את לקחן: על צעדיה הנמהרים של ארה"ב לא היא זו המשלמת, אלא העם המקומי הנותר מאחור רגע אחרי שהכוחות האמריקאים אורזים ונעלמים.
 
הבטחות לערבויות ביטחוניות וסיוע כזה או אחר טובות לשעת אמירתן. ממשלים מתחלפים, נשיאים משתנים, החלטות משתנות, ומי שנותר להתמודד עם התוצאות יהיו אך ורק אנחנו.
 
 
לא להיכנס לאדישות – בכוחנו להשפיע
 
אסור לנו לתת לאדישות מסוכנת לפשוט בנו. ראשי מועצת יש"ע ושדולת ארץ ישראל בכנסת יצאו השבוע למפגן מחאה מול משרד ראש הממשלה בשל שורת תמרורי אזהרה שנדלקו השבוע:
 
לראשונה הפכו אישורי בנייה ליהודים ביהודה ושומרון לתלויים באישורים שניתנו לערבים. כאילו על מנת לייצר מאזן ניתנו אישורים לשני הצדדים, וזאת על אף ההשתוללות הבלתי מרוסנת של הבניה הבלתי חוקית של ערביי הרש"פ בשטחי C.
 
על פי התכנון ניתנים לערביי הרש"פ אישורי בנייה באזור המחלק את גוש עציון לשניים והופך חגורת חנק סביב הישובים.
 
לצד אישור של כאלפיים יחידות דיור להתיישבות הורדו מסדר היום אלפי תכניות בניה שעברו את כל האישורים המקצועיים. במועצת בנימין העוול זועק לשמים כאשר מתוך אלפיים יחידות דיור אושרו רק 14 וגם ביצועם של אלה נתון בספק גדול.
 
לכל אלה מתווספת הדאגה הממשית ממתן אישור ישראלי להקמתה שלקונסוליה אמריקאית עבור ערביי הרש"פ, צעד שמשמעותו אחת: הכרה בחלוקתה של ירושלים.
 
מחאתם החשובה של ראשי המועצות היא ראשיתה של דרך שחובת כולנו לקחת בה חלק. אנו בנקודת זמן קריטית המחייבת את התגייסותנו על מנת למנוע תוצאות הרות אסון לעתיד מדינת ישראל ועם ישראל. עלינו לבטא את מחאתנו ולתבוע מהמנהיגות לחזור את ערכי הציונות המגובים בקונצנזוס לאומי רחב: ריבונות, התיישבות, ביטחון, יהדות ועליה.
 
למען ערכים אלה נבחרתם. את הערכים הללו מחובתכם ומזכותכם לקדם ולהוביל.
 


 
לא זו דרכנו
 
בעקבות פניות רבות אלינו פרסמנו השבוע הבהרה באמצעי התקשורת סביב תופעת המסרונים התוקפים בבוטות את ראש הממשלה ושרי הממשלה וכל זאת תחת הכינוי Ribonut.
 
בתגובתנו ציינו את התנערותנו המלאה מהסגנון המתלהם של המסרונים, סגנון שמעולם לא היה דרכנו. עוד ציינו כי אנו בוחנים בימים האחרונים נקיטה בצעדים משפטיים נגד אותו גוף אלמוני המגדיר עצמו כRibonut  ומשגר את מסרוני הגנאי.
 
בעינינו מדובר בהתחזות חמורה של גורמים אנונימיים מאחורי השם 'ריבונות'. גם אם יש בצעדיה של הממשלה צעדים הראויים לביקורת נוקבת, השתלחות ומתקפות אישיות אינן דרכנו וסגנונינו.
 
השימוש שעושה גוף אלמוני בשמה של תנועת הריבונות על מנת להפיץ עמדות פוליטיות כאלה ואחרות, גורם נזק ומהווה פגיעה חמורה בתנועת הריבונות ובשמה הטוב. בחירתם של מפיצי המסרונים להסתתר מאחורי שמה של תנועתנו היא מעשה פחדני אותו אנו מוקיעים מכל וכל.
 
עד כה העברנו את הסוגיה להמשך טיפול בשני ערוצים מרכזיים: עם חוקר פרטי אנו פועלים לאיתור מפיצי המסרונים ועם עו"ד גלעד קורינאלדי אנו נערכים לצורך הכנה והגשת תביעה משפטית דחופה.
 
לקריאת הדיווח 'מי מתחזה לתנועת הריבונות' לחצו כאן

 
בברכת "בהניח ה' אלוהיך לך מכל אויביך מסביב בארץ אשר ה' אלוהיך נותן לך נחלה לרשתה" (מתוך הפרשה)
 
שבת שלום
יהודית קצובר ונדיה מטר

תגובות
תגובות בפייסבוק
אתר זה מנוהל ע”י מתנדבים, כל תרומה תתקבל בברכה
לתמיכה ברעיון הריבונות
ריבונות - כתב עת מדיני
'כל עוד לא נעלה להר לא חזרנו הביתה'
מערכת ריבונות
27-10-2026
כדי לחולל מהפכה ולייהד את הגליל והנגב דרושה תפיסה תכנונית חדשה וכוללת. מתכנן הערים, האדריכל יורם גינזבורג, מספר על הטרגדיה היהודית בארץ ישראל, על האפליה המסוכנת ועל הדרך לצאת מהן.
ריבונות - כתב עת מדיני
הלוחות ושברי הלוחות של רפורמת לוין-רוטמן
מערכת ריבונות
27-10-2026
מכס ראשות ועדת חוקה ומשפט טווה ח"כ שמחה רוטמן בסבלנות וביסודיות את יישומה בפועל של הרפורמה לתיקון מערכת המשפט. על ההצלחות ועל מה שעוד נותר להשלים הוא מספר.
ריבונות - כתב עת מדיני
העצמת חבל התקומה – מענה לטרור וכורח ריבוני
מערכת ריבונות
27-10-2026
עם ההשקעות, התכנון המשותף ורצינות הממשלה הלך ונבנה האמון מול תושבי חבל התקומה וגבול הלבנון. השר אלקין: היעד הוא לא רק שיקום ההרס, אלא צמיחה והכפלת האוכלוסיה. המספרים כבר מדברים בשטח.
ריבונות - כתב עת מדיני
ישראל יוצאת מהמלחמה מחוזקת מאי פעם
מערכת ריבונות
22-10-2026
ההישגים הביטחוניים של המערכה הארוכה שנכפתה על ישראל הם ראשיתה של תנופה מדינית, כלכלית ודמוגרפית. ראש תכנית צ'רצ'יל משקיף במבט אופטימי על עתידה של ישראל.
ריבונות - כתב עת מדיני
מסיפורי התנ"ך ועד משה זר. מורשת מתעוררת
מערכת ריבונות
22-10-2026
מהפכה של ממש מתחוללת באתרי המורשת ביהודה ושומרון. סיפורי התנ"ך מתעוררים לתחייה והמוני תיירים מהארץ ומחו"ל מגיעים לחזות בפלא שמחבר מחדש את העם היהודי לערש הולדתו.
ריבונות - כתב עת מדיני
אחרי הכול, זה או אנחנו או הם...
מערכת ריבונות
22-10-2026
החוקרת ד"ר מור אלטשולר מנתחת במבט מפוכח את המסרים הנוקבים של יום השבעה באוקטובר ואת הסיבות לחזרת השמאל לאותה מתכונת הרסנית ומסוכנת לעתיד מדינת ישראל.
ריבונות - כתב עת מדיני
היכן המנהיג בעל החזון והאומץ להחיל ריבונות?
יהודית קצובר ונדיה מטר
22-10-2026
זכותנו על הארץ הזאת אינה מתחילה בהחלטה של האו״ם ואינה תלויה באישורו של העולם.
ריבונות - כתב עת מדיני
אין אלטרנטיבה. זה או ריבונות או סכנה קיומית
מערכת ריבונות
22-10-2026
כשמפלגות לאומיות נרתעות מלהציג חזון ריבונות ואת הדרך להגיע אליו, המשמעות היא קיבעון תודעתי, לחצים בינלאומיים ונסיגות שאחריתן מדינה פלשתינית. עו"ד נורדמן בראיון
ריבונות - כתב עת מדיני
תפיסת הביטחון והמדיניות של ישראל במקום אחר לחלוטין
מערכת ריבונות
22-10-2026
כורח המלחמה אילץ את ההנהגה הצבאית והמדינית לתקן שורה ארוכה של תפיסות שסינדלו אותה מול קשת האש שטוו סביבה האיראנית. פרופ' גבי סיבוני שהתריע והזהיר, מסכם את קץ הקונספציה.
ריבונות - כתב עת מדיני
כך נראית מהפכה ציונית שקטה
מערכת ריבונות
22-10-2026
בזה אחר זה פתח שר האוצר את צווארי הבקבוק שבלמו במשך עשרות שנים את ההתיישבות ביהודה ושומרון. ראש מועצת בקעת הירדן משתאה לנוכח המהפכה ומספר איך כל זה קרה.