במכתב לראש הממשלה ימים טרם צאתו לארה"ב קוראת לו תנועת הריבונות לעמוד איתן מול הלחצים המדיניים הצפויים ולקדם את החזון המדיני בו האמין, חזון הריבונות.
בשבוע בו צפוי ראש הממשלה, נפתלי בנט, לצאת לביקור בוושינגטון, שיגרה לו תנועת הריבונות מכתב חיזוק בקריאה לעמידה איתנה על שלמות הארץ גם מול לחצים צפויים מצידו של הנשיא האמריקאי.
"הממשל האמריקאי הנוכחי שם לו למטרה להחזיר לשולחן המדיני את הרעיון המסוכן של חלוקת הארץ והקמת מדינה פלשתינית בליבה, רעיון לו אתה מתנגד, רעיון שהיית ממובילי המאבק נגדו בתפקידיך השונים סביב שולחן הממשלה, במועצת יש"ע ועוד", נכתב במכתב עליו חתומות ראשי התנועה, יהודית קצובר ונדיה מטר.
"במסעך לוושינגטון אתה, כקודמיך בתפקיד, צפוי להיתקל בלחצים מדיניים משמעותיים בסוגיה זו ובסוגיות אחרות. רובם המוחלט של הלחצים יופעלו לאחר כיבוי המצלמות והתפוגגות החיוכים הפומביים בטרקלינים הנוצצים. בשעות אלה תתייצב לכאורה לבדך מול לחצי הנשיא, אך לא לבד אתה גם ברגעים אלה.
איתך ברגעים אלה אלפי שנות היסטוריה יהודית הקושרת בקשר נצחי את ארץ ישראל לעם ישראל. איתך ברגעים הללו אלפי שנות עתיד יהודי המחובר גם הוא בנימי נשמתו לארצו היחידה. איתך ברגעים אלה רוב מוחלט של אזרחי ישראל המתנגדים לחלוקת הארץ ולהקמת מדינה ערבית בליבה, מדינת טרור שתציב את הארץ כולה תחת סכנה חמורה פי כמה מזו של עוטף עזה".
השתיים מזכירות במכתבן את הדיווחים האחרונים מאפגניסטאן כעדות לכך שעל אף הבטחות הצהרות וערבויות איש ממנהיגי העולם, גם לא ממנהיגי ארה"ב, לא ישאיר את חייליו להילחם עבור ביטחון אחרים. "המראות הקשים מאפגניסטאן רומזים לכולנו עד כמה לא יוכל עם ישראל להפיל את יהבו על זרים. ברגע האמת, מול גלי אויב ושונא, יישאר עם ישראל להתמודד לבדו".
עוד כותבות קצובר ומטר לבנט: "אל תיתן ידך לרעיונות של הקפאת ההתיישבות. אל תיתן הסכמתך לדרישות של ויתור לבנייה ערבית ההולכת וקובעת עובדות בשטח ברוח תכנית פאיד הבונה בפועל מדינה פלשתינית, עם או בלי הסכם. אל תיעתר לדרישה להקמת קונסוליה אמריקאית בירושלים עבור הרש"פ. צעד שכזה מהווה ראשית חלוקתה המדינית חלילה של בירת ישראל".
מכתבן זה של קצובר ומטר הוא המשך ישיר לשורת פרסומים תקשורתיים, מאמרים, כתבות ומודעות, מאחוריהם עומדת תנועת הריבונות יחד עם ארגונים נוספים המתריעים מצעדים מדיניים המסיגים את ישראל מהחזון בו דגל ראש הממשלה עד לא מכבר, חזון הריבונות, ומחזירים בפועל לשולחן המדיני את רעיון הקמתה של מדינה פלשתינית בלב ישראל.
האם המכתב רומז לכך שתנועת הריבונות והעומדות בראשה אינן סומכות על ראש הממשלה? קצובר ומטר משיבות בשלילה. "אין במכתבנו כל אמירה המערערת על יכולותיו של ראש הממשלה להציב עמדה אידיאולוגית ברורה ונחושה השומרת על שלמות הארץ. עם זאת אנו גם מודעות למשקל האדיר של הלחץ המדיני אותו יכולה מעצמה כדוגמת ארצות הברית להפעיל על ישראל. הנשיא האמריקאי עלול להפעיל מנופים כלכליים, ביטחוניים, מדיניים ואחרים על מנת לקדם את תפיסת עולמו אודות עתיד הסכסוך היהודי-ערבי. במכתבנו אנו מבקשות לחזק את ידיו של ראש הממשלה דווקא מול לחצים אדירים שכאלה, ולהזכיר לו שרוב העם עומד לצידו כמו גם ההיסטוריה היהודית כולה".
"מנהיגות נבחנת ברגעי לחץ ואנו תפילה שראש הממשלה אכן יגלה את תעצומות הנפש הנדרשות ממנהיג בשעה שכזו. ראשי ממשלה ישראליים בעבר עמדו איתן מול לחצים אמריקאיים כבירים, הציבו את עמדתם הנחושה והיו נכונים גם לחיכוך עם הבית הלבן למען האינטרס הישראלי. בסופו של יום, בכל המקרים זכו המנהיגים הללו גם להערכה בישראל, גם להערכה אמריקאית וגם להתייצבות אמריקאית לצד האינטרס הישראלי", אומרות קצובר ומטר שאת מכתבן לבנט חתמו במילים: "סע בשלום ושוב בשלום. היה איתן ושמור על ארץ ישראל".