אוגוסט. כולם בחופש. חמאס לא.

מעיין טואף לע"מ

דווקא עכשיו, כשנדמה שהכול קצת נעצר, בעזה קורים דברים שאסור להתעלם מהם

יהודית קצובר ונדיה מטר
ראשי תנועת הריבונות
14-08-2026

אוגוסט. כולם בחופש. הילדים בבית. החום כבד. למי יש עכשיו ראש לעזה? אבל דווקא עכשיו, כשנדמה שהכול קצת נעצר, בעזה קורים דברים שאסור להתעלם מהם.

הנה דיווח של הלל ביטון רוזן, מהימים האחרונים: "מספר מחבלי חמאס חצו הלילה לשטח הצהוב לאחר שזוהו על ידי תצפיות צה״ל, גנבו ציוד הנדסי ושבו על עקבותיהם לשטח האדום, מבלי שנפתחה לעברם אש. הלוחמים עלו לקבלת אישור, אך הפיקוד הבכיר סירב לתת אור ירוק.

זאת ועוד – בשבוע שחלף נספרו למעלה מ־65 אירועי חציה למרחב הצהוב ברצועה, כאשר בכולם לא נפתחה אש. מדובר בכמות גדולה פי שלושה מהתקופה שקדמה לכבילת ידי לוחמינו. גורם ביטחוני בכיר: 'חמאס בודק אותנו, בדיוק כמו לפני ה־7.10. מה שקרה הלילה יכול היה להסתיים בחייל חטוף'."

בזמן שאנחנו בחופש – הזמן עובד בשביל חמאס.

חמאס לא נעלם. הוא מנצל את הזמן. הוא בונה מחדש את כוחו, בוחן את גבולותינו ומחכה לרגע הבא. ובמקביל, מתרחש תהליך נוסף, לא פחות חמור: התהליך המדיני מתקדם. "מועצת השלום" כבר החלה לפעול, ומפת הדרכים שעלולה להוביל למדינה פלשתינית – תחילה בעזה ובהמשך ביהודה ושומרון – ממשיכה להתקדם.

וכל זה קורה בזמן שהציבור בישראל עסוק בחופשה, ובמקביל המערכת הפוליטית נכנסת באופן טבעי למערכת הבחירות הקרובה. זה מובן. הבחירות מתקרבות, המפלגות נערכות, הפריימריז מתקיימים, ופוליטיקאים צריכים לעסוק גם בעתיד הפוליטי שלהם. אבל דווקא בתקופה הזאת אסור לאבד את המבט על העתיד הלאומי.

העיסוק בבחירות אינו יכול לבוא במקום העיסוק בשאלות שיכריעו את עתידה של מדינת ישראל: כיצד מסיימים את המלחמה, כיצד מונעים מחמאס לשוב ולהתחזק, וכיצד עוצרים תהליך מדיני שעלול להוביל להקמת מדינה פלשתינית.

הבחירות יגיעו. המאבקים הפוליטיים יגיעו. גם הפריימריז יסתיימו. אבל המציאות הביטחונית והמדינית אינה מחכה לנו.

הקבינט עצר, לפחות זמנית, את ההתקדמות. על כך בהחלט צריך לתת לו קרדיט. אבל עצירה זמנית אינה מספיקה. יש לעצור את מפת הדרכים. עכשיו.

לא ניתן לקדם תהליך שמוביל אותנו, שלב אחר שלב, למציאות מדינית שסותרת את מטרות המלחמה ואת האינטרסים החיוניים של מדינת ישראל. וכאן מתחילה גם האחריות לקראת הבחירות הקרובות.

הבחירות האלה גורליות. הימין אינו יכול להרשות לעצמו להתאבד פוליטית – לא באמצעות פיצול למולקולות ולא באמצעות שיריונים שאינם מבטיחים כוח פוליטי אפקטיבי. הימין חייב להגיע לבחירות מאוחד, חזק וממוקד, כדי שיוכל לקבוע את הכיוון – ולא להתעורר לאחר הבחירות למציאות שכבר נקבעה עבורו.

כבר שילמנו מחיר כבד על אובדן ערנות. כבר שילמנו מחיר כבד על פיצולים. לכן אסור להוריד את הרגל מהגז. יש להמשיך להפעיל לחץ על הקבינט. יש להמשיך להתריע. ויש לעבוד בכל הכוח כדי להבטיח ניצחון לימין בבחירות הקרובות. אפשר לעסוק בפוליטיקה. אסור שהפוליטיקה תסיח את דעתנו מההיסטוריה. כי את ה־7 באוקטובר הבא אסור לנו לפגוש כשהוא כבר התחיל.

הפעם אנחנו חייבים להיות ערים לפני.

תגובות
תגובות בפייסבוק
אתר זה מנוהל ע”י מתנדבים, כל תרומה תתקבל בברכה
לתמיכה ברעיון הריבונות
ריבונות - כתב עת מדיני
קמפיין "אלימות המתנחלים" הוא פרק ב' של שקר הרעב בעזה
מערכת ריבונות
14-08-2026
הספין התורן בקמפיין נגד ההתיישבות מראה שמדובר בקרב על האמת מול מיתוג פרוגרסיבי המציג לעולם את הסרט רק מהאמצע. מאמרו של שלמה פילבר באתר ערוץ 14
ריבונות - כתב עת מדיני
​תמרור אזהרה אדום בוהק מ''מפת הדרכים'' למדינת טרור
מערכת ריבונות
07-08-2026
פעילי תנועת הריבונות ופורום הגבורה בקריאה לשרי הקבינט: עיצרו את התכנית המבקשת לחזור למסלול אסון המדינה הפלשתינית.
ריבונות - כתב עת מדיני
​תנועת הריבונות לקבינט: "עצרו את מפת הדרכים ומסמך 20 הנקודות!"
מערכת ריבונות
05-08-2026
במכתב שנשלח לראש הממשלה ולחברי הקבינט המדיני-ביטחוני בעקבות כניסת מועצת השלום לרצועת עזה, קוראים תנועת הריבונות לעצור את קידום תוכנית 'מפת הדרכים'. "המתווה מחזיר את מדינת ישראל למציאות הביטחונית שקדמה ל־7 באוקטובר"
ריבונות - כתב עת מדיני
סמינריון מנהיגות לנוער הריבונות בתמונות
מערכת ריבונות
22-07-2026
קבלו הצצה מצולמת לכמה רגעים מתוך סמינריון הקיץ למנהיגות בו השתתפו עשרות מחברי תנועת נוער הריבונות. נערכים לפעילות ריבונות מואצת.
ריבונות - כתב עת מדיני
אל תתנו למילת הקסם 'אחדות' לשתק אתכם
מערכת ריבונות
22-07-2026
מנכ"ל מועצת יש"ע לשעבר, עומר רחמים, מזהיר מסירוס הימין ותפיסותיו באמצעות ניצול מושגי הממלכתיות, האחדות ואהבת ישראל.
ריבונות - כתב עת מדיני
תשעה באב – לא הרומאים על ספסל הנאשמים
יהודית קצובר ונדיה מטר
22-07-2026
אילו תשעה באב היה מתקיים היום בבית משפט – את מי היינו מושיבים על ספסל הנאשמים?
ריבונות - כתב עת מדיני
סיור של אמונה, ריבונות ומעשה
מערכת ריבונות
17-07-2026
קם דור חדש אשר לא ידע את אוסלו, דור בריא הנצמד לאדמת ארץ ישראל, שזכותנו על כולה, דור שלא נותן לבלבל אותו
ריבונות - כתב עת מדיני
דרישה בכנסת: ועדת חקירה לאוסלו. ראיון
מערכת ריבונות
14-07-2026
בעקבות דרישת תנועת הריבונות להקמת ועדת חקירה להסכמי אוסלו התראיינה נדיה מטר בערוץ 7 והציגה את משמעות הדרישה בהרחבה. בפניכם הראיון במלואו:
ריבונות - כתב עת מדיני
החוות על הכוונת - זה הזמן לריבונות
יהודית קצובר ונדיה מטר
13-07-2026
ריבונות איננה רק יעד מדיני – היא הביטוח של ההתיישבות.
ריבונות - כתב עת מדיני
קריאת תנועת הריבונות: ועדת חקירה להסכמי אוסלו
מערכת ריבונות
09-07-2026
​בוועדת המשנה ליהודה ושומרון בוועדת חוץ וביטחון: תנועת הריבונות דורשת לבטל את אוסלו, להחיל ריבונות ולהקים ועדת חקירה ממלכתית.