זהירות! הרוב של הימין מתעתע

אבי אוחיון. לע"מ

מאבקים והחרמות בתוך מחנה הימין מוחקים את היתרון האדיר שיש למחנה הימין בציבור. רק התגייסות להצבעה ימנית המונית תביא לממשלת ימין.

יהודית קצובר ונדיה מטר
ראשי תנועת הריבונות
17-03-2021

ימים ספורים לפני הבחירות על מצביעי מחנה הימין לפעול על פי חישובים מתמטיים פשוטים, קרים ולעיתים מאכזבים.

מחנה הימין מונה רוב אדיר המלמד על בריאותו הלאומית של העם בישראל. רוב מכריע בציבור הישראלי מחזיק בעמדות ימניות הדוגלות בהיאחזות איתנה וריבונית בארץ ישראל, בחיבור למסורת העם היהודי ובתיקונים הכרחיים למערכת המשפט. הרוב המכריע מצביע ימין ורוצה לראות את מנהיגיו מובילים ברוח זו את מדינת ישראל ואת עם ישראל.

במציאות פוליטית הגיונית והגונה רוב של 70-80 מנדטים היה בא לידי ביטוי עם הקמתה של ממשלה ימנית רחבה מוצקה ואיתנה המסוגלת לעמוד בפני לחצים בינלאומיים ולקדם אג'נדה לאומית בריאה וציונית, אלא שמסתבר שהמציאות הפוליטית שלנו פועלת באופן שונה.

במציאות הפוליטית שלנו, למרות הרוב הימני הגדול בעם, ממשלת ימין, אם בכלל תקום, תהיה בעלת רוב זעום של מנדט או שניים, וגם זאת רק לאחר מו"מ מפרך ומורכב. הסיבה לכך היא גודש החרמות והנדרים הפומביים של מנהיגים בימין שלא ישבו אלה על אלה בממשלה אחת. תהא הסיבה אשר תהא, משקעים אישיים, התנהלות פוליטית או מחלוקות אידיאולוגיות, תוצאת חרמות אלה תהיה בהכרח קושי אמתי להגיע לממשלת ימין בת 61 מנדטים.

התנהלות זו של מנהיגים במחנה הימין יכולה להביא בסופו של יום גם לתוצאה עגומה של הקמת ממשלת טלאים משותפת למפלגות ימין ושמאל שתוצאותיה לעם הן רק חול וחול. מסתבר שמנהיגי ימין מעדיפים לשבת בממשלה אחת עם מפלגות שמאל מובהקות, הדוגלות בחלוקת הארץ, בפגיעה בזהותה היהודית של ישראל, בשלטון הפקידות ומערכת המשפט ופגיעה בתא המשפחתי, ובלבד שלא ישבו עם מי שעד לא מכבר היו שותפיהם למחנה הימין ולממשלות ימין.

במציאות עגומה זו היוצרות מתהפכות. במקום שהמנהיגות תהיה המבוגר האחראי, על ציבור המצביעים במחנה הימין לקחת על עצמו את התפקיד ובהצבעה מאסיבית למנוע את הקמתה של ממשלה חסרת עמוד שדרה אידיאולוגי המורכבת מימין ושמאל יחד, כזו שאינה מייצגת את רצון העם.

קולות נבוכים בשולי המחנה מתייחסים לבחירות המתקרבות באדישות שעיקר מקורה הוא התחושה שממילא מובטח לימין רוב של 70-80 מנדטים, אך מדובר ברוב מתעתע, רוב שאינו קיים באמת ולא באשמת המצביעים, אלא בשל התנהלותם של מנהיגים. אם תגבר האדישות ומצביעי ימין לא יגיעו לקלפיות תוקם ממשלה שבה כוחו של השמאל יהיה רב פי כמה וכמה מכוחו ברחוב הישראלי. ממשלה שכזו לא די בכך שלא תקדם אג'נדה ימנית, אלא שהיא צפויה להתקפל ולסגת תחת מטח לחצים שצפוי להגיע ממדינות אירופה ומהבית הלבן של עידן ביידן.
 
האדישות המסוכנת שהחלה פושה במחנה הימין יוצרת במקביל התעוררות מחודשת במחנה השמאל ואותה ניתן לראות בקמפיינים אגרסיביים הקוראים לצאת לרחוב ולהשפיע וביום הבחירות להתייצב להצבעה המונית ולממש את ההזדמנות למחוק את היתרון הימני ולהציב מחדש את אג'נדת השמאל במרכז הזירה הפוליטית והמדינית.

להתגייסות זו במחנה השמאל צפויה להיות משמעות רבה לנוכח אחוז החסימה שצפוי להתייצב במקום גבוה בהרבה מכפי שהיה בעבר, בשל סגירת השמים ומספר מצביעים גבוה שצפוי להגיע לקלפיות. התגייסות של מאה אחוזי הצבעה בימין הכרחית בכדי להגיע לממשלת 61-62. ממשלה כזו אמנם לא תבטא את הרוב הימני העצום בעם, אבל יהיה בכוחה לבלום חזרה לרעיונותיו המדיניים והמסוכנים של השמאל ברוח הסכמי אוסלו.

תגובות
תגובות בפייסבוק
אתר זה מנוהל ע”י מתנדבים, כל תרומה תתקבל בברכה
לתמיכה ברעיון הריבונות
ריבונות - כתב עת מדיני
ירושלים המושפלת
יהודית קצובר ונדיה מטר
23-10-2025
תנועת הריבונות לראש הממשלה: תפקידך להגן על כבוד עם ישראל גם מול נשיא אמריקאי ידידותי. אין מקום לאיומים, התנשאות וזילזול בין ידידים. הריבונות היא הכרח.
ריבונות - כתב עת מדיני
​הצטרפו אלינו לחשבון הנפש הלאומי הדרוש כל כך בעת הזו
יהודית קצובר ונדיה מטר
21-10-2025
לא נאפשר לסמא את עינינו שוב עם הסכמים הכובלים את ידיה של ישראל מלהגשים את ייעודה ולהבטיח את ביטחונה. היו שותפים עימנו בחשיבה הנדרשת כיום להמשך תנופת הריבונות הלאה עד להגשמתה ומימושה.
ריבונות - כתב עת מדיני
אם לא נפחיד את עצמנו נמצא פתרונות
מערכת ריבונות
03-10-2025
החזון, שפעם גם אנשי ימין ראו בו הזוי ומנותק מהמציאות, הופך למציאות מדינית. השר אלקין שזרע זרעי ריבונות בכנסת לפני 16 שנים מאמין שהגיעה השעה לקצור.
ריבונות - כתב עת מדיני
הכול כבר מוכן. הגיע זמן החלטה
מערכת ריבונות
02-10-2025
שר המשפטים לא זקוק למהלכים אנטי ישראליים באו"ם כדי לקבוע שהגיע זמן ריבונות, ובכל זאת, המהלך באו"ם מצטרף לפאזל היסטורי שיוצר חלון הזדמנויות נדיר.
ריבונות - כתב עת מדיני
'הנושא החשוב והמרכזי ביותר כעת הוא החלת הריבונות'
מערכת ריבונות
02-10-2025
השר אלי כהן: אם נצטרך לבחור, ולא בטוח שנצטרך, אז הריבונות חשובה יותר מנורמליזציה עם סעודיה. ריבונות היא עבורנו כורח קיומי.
ריבונות - כתב עת מדיני
ריבונות ועידוד הגירה מרצון – "שילוב הכרחי לניצחון"
מערכת ריבונות
03-10-2025
משרדו של השר בן גביר עשוי להיות זה שיקבל לידיו את מושכות הביטחון ביהודה ושומרון ביום שאחרי הריבונות. האם הוא ערוך לכך? בן גביר רגוע ומשוכנע: ריבונות היא צעד משמעותי והיסטורי אך לא היחיד הדרוש.
ריבונות - כתב עת מדיני
החלום מתגשם
מערכת ריבונות
03-10-2025
את הריבונות רואה השרה גמליאל בראש ובראשונה כביטוי לזכותנו ההיסטורית על ארץ ישראל. איומים והפחדות מדיניות? לגמליאל תכנית סדורה. אגב, גם להגירה נרחבת מרצון.
ריבונות - כתב עת מדיני
מוכנים. אפשר להחיל ריבונות כבר מחר
מערכת ריבונות
02-10-2025
עבודת מטה שהוביל שר האוצר הניחה תשתית חוקית, ארגונית ומשפטית להעברה חלקה ומיידית של יהודה ושומרון לריבונות ישראל. משלימים פער של מעל יובל שנים.
ריבונות - כתב עת מדיני
יש לכם שאלות על ריבונות? הפודקסט הזה עבורכם
מערכת ריבונות
04-10-2025
האזינו לשיחתם של עורך הדין בן ארי, מומחה למציאות המשפטית ביהודה ושומרון ומי שליווה את דו"ח השופט אדמונד לוי, ועורך הדין מיכאל דבורין על משמעות החיים ביהודה ושומרון כיום ועל הנחיצות הבהולה בהחלת ריבונות.
ריבונות - כתב עת מדיני
'השבעה לאוקטובר הבא, ונורא פי כמה, קרוב מכפי שנדמה לנו'
מערכת ריבונות
02-10-2025
מאדם שמאמין שאם רק יהיה לערבים עתיד טוב וכלכלה הם לא ירצו להרוג אותנו, הפך אבידע בכר, תושב בארי, למי שבטוח שרק ריבונות על ארץ ישראל כולה, כשהיא נקייה מאויב, תמנע את הטבח הבא, שעלול להיות גדול פי כמה.